joi, 3 octombrie 2013

NOI "SFINȚI" IN "BISERICA ROMEI"

MAI ÎNAINTE DE A CITI ARTICOLUL DE MAI JOS, AR TREBUI SA NE AMINTIM ÎNVĂȚĂTURA PAPISTAȘĂ DESPRE SFANTA TREIME. ACEASTA NE SPUNE CĂ DUHUL SFÂNT, CEA DE A TREIA PERSOANĂ A SFINTEI TREIMI, PURCEDE ATÂT DE LA TATĂL CÂT ȘI DE LA FIUL. 


Papii Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea vor fi canonizaţi pe 27 aprilie 2014


Anunţul a fost făcut vineri (27.09.2013), de papa Francisc, în timpul unui consistoriu. În faţa cardinalilor, Papa Francisc a confirmat că aceste două figuri importante ale Bisericii catolice, Karol Wojtyla (papă între 1978 – 2005) şi Angelo Giuseppe Roncalli (papă între 1958 – 1963), vor fi declaraţi sfinţi.
Data acestei duble canonizări era vehiculată în presa italiană deja de câteva săptămâni. Pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Milei Divine, o sărbătoare special creată de Ioan Paul al II-lea.
La această ceremonie care va avea loc în Piaţa Sf. Petru sunt aşteptate mii de persoane, mai ales din Italia şi Polonia.
Ioan Paul al II-lea, primul papă polonez din istorie, care s-a bucurat de o popularitate uriaşă în cele peste o sută de ţări în care a purtat cuvântul lui Dumnezeu, va fi canonizat într-un timp record, la doar nouă ani după moarte. Benedict al XVI-lea a decis să facă o excepţie de la intervalul obligatoriu de cinci ani între beatificare şi canonizare (Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011) pentru a deschide dosarul de sanctificare a predecesorului său.
Papa Francisc a adus o inovaţie pentru canonizarea lui Ioan al XXIII-lea, fără să aştepte atribuirea unui miracol realizat de acesta. Ioan al XXIII-lea a inaugurat Conciliul Vatican II (1962 – 1965), care şi-a propus să deschidă Biserica spre lume. Imaginea pe care a lăsat-o posterităţii este aceea a unui păstor apropiat de oameni, simplu şi cu simţul umorului, asemănător oarecum cu papa Francisc.
Dubla canonizare a celor doi foşti pontifi exprimă voinţa papei Francisc de a menţine un echilibru între două figuri foarte diferite ale catolicismului şi de a evita apariţia în rândul credincioşilor a unui veritabil cult al personalităţii pentru Ioan Paul al II-lea.
Sursa: REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ioan-paul-al-ii-lea-si-ioan-al-xxiii-lea-vor-fi-canonizati-pe-27-aprilie-2014_1282165.html#ixzz2gYIjC06O

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu