vineri, 27 septembrie 2013

STATUL ROMÂN NE "IUBESTE" COPIII

Am citit de curând o știre care mă îngrijorează, și anume că "Fetitele cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte urgent la ginecolog" pentru că, spun ei " Programul privind vaccinarea gratuita anti HPV a fetitelor a fost sistat de Ministerul Sanatatii • Parintii care au fetite cu varsta intre 11 si 14 ani trebuie sa se prezinte imediat la medic • Deocamdata, Ministerul Sanatatii nu a transmis toate detaliile Directiei de Sanatate Publica • Medicii sunt obligati sa transmita la DSP lista cu parintii care s-au prezentat la cabinet" (http://www.bzi.ro/fetitele-cu-varsta-intre-11-si-14-ani-trebuie-sa-se-prezinte-urgent-la-ginecolog-vezi-motivul-392023 )

Așa, și? De ce TREBUIE și de ce IMEDIAT? E atât de urgent? Stă virusul Papiloma uman si amenință "ha, ha, va atac Fetițele între 11 si 14 ani"?

Oare cei din Ministerul sănătății nu știu cum se transmite acest virus? Prin activitate sexuală cu mai mulți parteneri, adică prin desfrânare. Aceștia insinuează cumva ca Fetițele romanilor cu vârsta între 11 si 14 ani sunt desfranate, sau cumva intuiesc ca vor ajunge și vor sa le pregătească pentru o viață sexuală "sănătoasă"?

Iată ce aflăm scris pe site-ul http://www.sfatulmedicului.ro/index.php?action=HealthCenterPrezentare&module=Mobile&qsa=viewArticle&id=1013#Mod_de_transmitere : "Pentru a reduce riscul de transmitere si contaminare cu virusul HPV se recomanda:
- reducerea numarului de parteneri sexuali
- evitarea partenerilor sexuali care au avut un numar mare de parteneri sexuali
- utilizarea prezervativului (prezervativul asigura protectie impotriva majoritatii bolilor cu transmitere sexuala; insa nu poate asigura o protectie 100% impotriva HPV, deoarece nu impiedica in totalitate contactul cu pielea la nivel genital)
- evitarea contactului sexual cu parteneri care prezinta condiloame vizibile la nivel genital
- efectuarea regulata a testului Papanicolau, in cazul femeilor si incurajarea sotiilor sau prietenelor in acest sens, in cazul barbatilor ( si in ultimul rând)
- vaccinarea impotriva HPV, recomandata femeilor inainte de inceperea vietii sexuale.
CÂTĂ GRIJĂ ARE STATUL! NE PREGĂTEȘTE FETELE PENTRU ÎNCEPEREA VIEȚII SEXUALE, ȘI ÎNCĂ CU MULTI PARTENERI.
Nu pot sa mai spun decât: RUȘINE CELOR CARE DORESC SA FACĂ AFACERI NECINSTITE!
RUȘINE  STATULUI PENTRU CA ÎN LOC SA OCROTEASCĂ FAMILIA , EL O AJUTĂ SĂ SE DESTRAME PRIN CULTIVAREA ȘI ÎNCURAJAREA DESFRÂNĂRII!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu