joi, 4 octombrie 2012

Parlamentul Ucrainei, un parlament înţelept

Parlamentul Ucrainei a aprobat un proiect de lege care ar face ilegală susţinerea sau promovarea în mod public a homosexualităţii, informeazăAssociated Press.

Proiectul, aprobat de parlamentari pe 2 octombrie, încadrează la fapte penale actele de "promovarea homosexualităţii" (definite ca acte pentru a crea un cadru/imagine pozitivă homosexualilor sau homosexualităţii). Cei care vor încălca această lege riscă până la cinci ani de închisoare.

Susţinătorii legii argumentează sprijinul oferit proiectului spunând că "răspândirea homosexualităţii reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale din cauză că alegerea acestui stil de viaţă poate conduce la o «epidemie» de HIV/SIDA, ar distruge instituţia familiei şi o scădere a natalităţii, ceea ce ar declanşa o «criză demografică»".

Proiectul de lege mai trebuie să treacă o dată prin Parlament înainte de a fi trimis la preşedintele Victor Ianukovici pentru promulgare. Şeful statului din Ucraina nu s-a pronunţat cu privire la acesta încă.

Opozanţii legii s-au strâns în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de adoptarea acesteia spunând că proiectul este un atac la adresa libertăţii de exprimare şi un nou pas pentru a restricţiona media ucraineană.

Ştire preluata de pe Antena3.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu