marți, 2 februarie 2010

E TOT FEBRUARIE, MAI SUNT SI EXCEPTII

E sărbătoare. Întâmpinarea Domnului, Praznic împărătesc.
Pe zi ce trece, constat năuc o generaţie tânără, lipsită de educaţie, voinţă, sentiment, raţiune, o generaţie din care Chipul lui Dumnezeu, este şters sistematic, încet dar sigur. Nu vreau să par fariseu spunând că eu nu am fost ca cei din generaţiile actuale şi viitoare, dar tinerii ce se vor adolescenţi, sunt ca sa folosesc un termen uşor, nişte RATAŢI.
Scriu şi mă întreb dacă este vreo legătură între sărbătoarea de astăzi şi Rataţi. Nu este nici una.
Rataţii se autoexclud, şi prin minciună, nepăsare, răutate şterg Chipul. Cei care doresc ca noile generaţii să fie aşa, au o muncă foarte uşoară pentru că solul unde ei îşi plantează sămânţa e propice, pentru că au avut grijă în timp ca pruncii să nu mai poată beneficia de "cei şapte ani de acasă" pentru că tatăl munceşte din ce în ce mai mult pentru o pâine tot mai mică, iar mama este o "femeie emancipată" care munceşte, pentru că nu mai e "prostă să stea la coada cratiţei".
Astfel copiii stau la sânul mamei maxim doi ani, apoi educaţia e făcută în cele mai fericite cazuri de bunici, dar de cele mai multe ori copilul începe "integrarea în societate", este dus la creşă, grădiniţă ori cămin, apoi şcoală, liceu, facultate.... Aşa se face că părintele se mai întâlneşte cu propriul copil, viitorul Ratat doar câteva ore pe zi, timp în care dacă mai are resurse îi mai dă câteva sfaturi în fugă. Dar nu-i nimic! "Fratele mai mare" are grijă de educaţia moral-religioasă a copilului. Da, copilul este învăţat că relaţiile homosexuale sunt normale, că fiecare fată e stăpână pe propriul trup şi poate decide când, cum, cu cine şi dacă vrea să păstreze sau nu un copil conceput. Copilul este învăţat că Alah, Buda, Iehova sunt acelaş dumnezeu, că se poate rugă fie şi în faţa unui copac şi de ce nu un viţel?
TOŢI SUNTEM VINOVAŢI! CE E DE FĂCUT?
Hai să încercăm să facem ceva! Eu cred că personalitatea copilului poate fi modelată, atunci când este cazul şi cu "ceva rupt din rai". Ce ziceţi?
Mie îmi e cam teamă de răspunsul pe care am să îl dau la Înfricoşătoarea Judecată.
ÎNTREBARE: "Ce ai crescut?"
RĂSPUNS: "Un RATAT!"
De aceea zic: "PĂRINŢI DIN TOATĂ LUMEA UNIŢI-VĂ!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu