marți, 29 septembrie 2015

PILDA APEI STRICATE SAU..... STIAȚI CĂ SUNT GIURGIUVENI CARE AU REFUZAT CARDUL DE SĂNĂTATE DIN MOTIVE RELIGIOASE?

A fost odată o profeție care spunea că apa se va strica si cine v-a bea din apa aceea va înebuni. Un singur om si-a facut provizii de apă bună cât să-i ajungă toată viața. 
Toți oamenii care nu își făcuseră provizii de apă bună au înebunit bând din apa stricată. Doar omul prevăzător, care își făcuse provizii de apa, nu a înebunit.
Dar..... după un timp, oamenii care înebuniseră au început să-l considere pe acel om care consuma apa cea bună ca fiind nebun. 
Totul decurgea „normal”. Fiecare își vedea de ale lui. Timpul trecea, omul sănătos era tot mai marginalizat, luat în râs, arătat cu degetul. 
Acel Om avea două variante. Să bea și el din apa stricată și să devină și el „normal” sau..... să recurgă la un gest extrem, să amestece rezervele lui de apă cu apa stricată în speranța ca Apa cea bună va Vindeca apa stricată.

PILDA SPUSĂ ÎN ALTĂ VARIANTĂ


Cardul național de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 septembrie 2015, ceea ce înseamnă că doar în baza acestuia asigurații pot primi serviciile medicale. Majoritatea giurgiuvenilor și-au primit cardul de sănătate acasă prin poștă sau l-au ridicat direct de la Casa Județeană de Sănătate. Aproape 1900 de giurgiuveni nu au în posesie card de sănătate, dar asta pentru că fie nu au medic de familie, fie sunt plecați din țară, fie nu au fost găsiți acasă. Mai există însă și o categorie specială: giurgiuvenii care au refuzat cardul de sănătate din motive religioase sau de conștiință, considerându-l o unealtă demonică. Aceștia sunt nici mai puțin, nici mai mult de 61 de persoane, până la această oră.
Directorul Casei Județene de Sănătate Giurgiu Marin Constantin spune însă despre cardul de sănătate că este un instrument extrem de util și benefic pentru furnizarea serviciilor medicale. ”După introducerea obligativității cardului național de sănătate am făcut economie la analizele de laborator, la medicamente cu și fără contribuție personală, iar după rectificarea din septembrie vom avea bani suficienți și pentru imagistică, iar toate acestea fără a prejudicia interesele asiguratului. În Giurgiu cardul de sănătate a fost primit foarte bine și totul a funcționat în condiții foarte bune în sensul că asigurații au înțeleg obligativitatea folosirii acestui card, iar noi am informat permanent furnizorii despre toate noutățile astfel încât nu au întâmpinat probleme la folosirea cardului”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro Marin Constantin, directorul Casei de Sănătate Giurgiu.

http://www.stirigiurgiu.ro/stiati-ca-sunt-giurgiuveni-care-au-refuzat-cardul-de-sanatate-din-motive-religioase/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu