vineri, 25 mai 2012

LIBERT(inajul)ATEA SEDUCE JUSTITIA?


Am ascultat candva un banc. Mi s-a parut, trebuie sa recunosc destul de haios. Nu credeam ca vor veni vremuri cand bancurile vor deveni realitate.
Bancul era cam asa : Un om în vârstă doreşte să emigreze. La completarea formalităţilor, este întrebat de către oficialităţi de ce.
- Datorită homosexualităţii…
- Cum aşa?
- Păi, în timpul naziştilor se pedepsea chiar cu moartea, după aceea cu închisoare, iar acum este permisă prin lege. Aşi dori să emigrez până nu devine obligatorie.


Astazi am citit o stire care m-a dus cu gândul la acel banc. numai că acum nu prea mai imi vine sa rad.
Iată ştirea: "
Într-o rezoluţie adoptată joi cu o largă majoritate la Strasbourg (430 de voturi pentru, 105 împotrivă şi 59 de abţineri), PE îşi "exprimă profunda îngrijorare faţă de evoluţiile care restrâng libertatea de exprimare şi libertatea de asociere pe baza unor concepţii eronate asupra homosexualităţii şi noţiunii de transgen".
Potrivit PE, în diferite regiuni din Rusia, începând din 2006 încoace, au fost promulgate legi penale şi administrative împotriva "propagandei homosexualităţii", iar Duma de Stat analizează o lege similară.
Parlamentul Ucrainei examinează, la rândul său, "două proiecte de lege depuse în 2011 şi 2012, care vizează să penalizeze «propagarea homosexualităţii», adică organizarea de reuniuni, defilări, acţiuni, manifestaţii şi evenimente în masă destinate să difuzeze în mod intenţionat informaţii pozitive despre homosexualitate".
În Republica Moldova, unele oraşe şi raioane au adoptat legi de interzicere a "propagandei" homosexuale, declarate neconstituţionale de către Cancelaria de Stat.
PE "subliniază că aceste legi şi proiecte sunt incompatibile cu Convenţia Internaţională privind Drepturile Civile şi Politice", la care Rusia, Ucraina şi Republica Moldova sunt parte, şi "îndeamnă Consiliul Europei să ancheteze asupra acestor încălcări ale drepturilor fundamentale, să verifice compatibilitatea lor cu angajamentele care decurg din aderarea la Consiliul Europei şi la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi să ia măsurile care se impun".
În plus, PE îndeamnă cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE) să fie "exemplare" în lupta împotriva discriminării persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen).
Apreciind că "drepturile fundamentale ale persoanelor LGBT sunt mai susceptibile să fie protejate dacă aceste persoane au acces la instituţi legale cum ar fi coabitarea, parteneriatul înregistrat sau căsătoria", Parlamentul European îndeamnă cele 11 state membre UE care nu oferă aceste opţiuni să "ia în calcul să o facă".
Ştire preluată de pe WWW.REALITATEA.NET

SPER SA NU DEVINĂ OBLIGATORIE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu