duminică, 10 octombrie 2010

Ce pot face unii care îşi zic preoti!

SUPER TATRE!!!!!!!! CHIAR EXISTĂ"IUDE" IN BISERCA NOASTRĂ

http://www.ortodoxia.md/stiri/14-stiri/3547-nou-atac-ecumenist-din-vestul-rii-preot-ortodox-cu-ambiii-papisteti-slujete-demonstrativ-sfliturghie-oferind-sfanta-imprtaanie-necondiionat-

Nou atac ecumenist din vestul ţării-Preot ortodox cu ambiţii papistăşeşti slujeşte demonstrativ Sf.Liturghie oferind Sfânta Împărtaşanie necondiţionat
Din păcate, ortodoxia din vestul țării este din nou umbrită de o faptă regretabilă săvârșita de un preot ortodox, anume: slujirea Sf. Liturghii alaturi de un eretic, un preot papistas. Totul s-a intamplat cu ocazia vizitei in Romania a ratacitei Vassula Ryden, excomunicata, conform deciziei din 2001 a Comisiei pentru erezii a Bisericii "Ortodoxe" din Grecia. In plus este casatorita cu un lutheran si a ajuns faimoasa pentru "prorociile" personale pe care zice ca le primeste de la... . Dupa un periplu "misionar" prin zona Banatului a fost invitata in data de 23 mai 2010, in Bocsa Montana, jud. Caras Severin la Sfanta Liturghie savarsita de preotul ortodox Daniel Crecan si preotul papistas (romano-catolic) Rolf Philip Schoenenberg. Preotul ortodox a impartasit apoi pe ortodocsi, romano–catolici, greco–catolici si pe Vassula Ryden.
Mai jos puteti vedea imagini de la eveniment:


Toata acestea au avut loc cu suportul mitropolitului Banatului – Nicolae Corneanu care, dupa cum bine stim, s-a "impartasit" la papistasi in 2008, iar sinodul l-a iertat fara ca el sa se fi pocait. In urma acelui scandal, sinodul Sfintei Biserici a reamintit, printr-un comunicat, Sfintele Canoane care spun urmatoarele:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Conform acestei hotarari a sinodului, preotul Daniel Crecan ar trebui sa fie caterisit. Vom vedea cum isi respecta cuvantul, sinodul BOR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu